Update inzake Coronavirus (de bal gaat weer rollen)

 
Op maandag 4 mei gaan we weer van start met de trainingen van onze jeugd teams. Om alles in goede banen te leiden met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM, de KNVB en de Gemeente Roerdalen is er door SNA een protocol opgesteld waaraan een ieder zich zal moeten houden. Het protocol en trainingstijden zijn als document toegevoegd. 

Trainingstijden en alle info voor ouders - spelers - trainers en begeleiders 

Protocol (pdf) 

Schema trainingen 

Wij bedanken alle trainers en leiders voor hun medewerking en wensen hun allen veel succes. Voor de jeugdspelers heel veel plezier gewenst met voetballen!


Bestuur en Jeugdcommissie vv.SNA


Update 24-6-2020  (regels zijn weer versoepeld)

 

Met de vanavond aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen komt de start van het nieuwe voetbalseizoen wederom een flinke stap dichterbij, zowel voor de voetballers als voor bezoekers van de wedstrijden. 

Startdata

Alle amateur- en profteams kunnen zich dus op een gedegen wijze gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen

Om het coronavirus onder controle te houden, heeft het kabinet op 21 april alle voetbalwedstrijden verboden tot 1 september. Deze maatregel vervalt per 1 juli en sporten zonder fysieke beperkingen (zoals het onderling 1,5 meter afstand moeten houden) is vanaf dezelfde datum toegestaan. Alle amateur- en profteams kunnen zich dus op een gedegen wijze gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Voor het hoogste niveau duurt het zes tot acht weken om wedstrijdfit te worden. De beoogde start van de Eredivisie is op 12 en 13 september en volgt daarmee op twee interlands op 4 en 7 september. Naar de aanvangsdatum van de Keuken Kampioen Divisie wordt nog nader gekeken.

De competities in het amateurvoetbal kunnen nagenoeg starten op de reguliere data van de speeldagenkalender.

Beperkt publiek

In het betaald voetbal kunnen de clubs onder voorwaarden weer publiek toelaten. Omdat de bezoekers in en om het stadion onderling 1,5 meter afstand moeten houden, hebben de stadions een sterk beperkte capaciteit. De KNVB gaat op 8 juli protocollen voor de invulling van beperkt publiek verstrekken richting clubs.

Voor het amateurvoetbal betekenen de nieuwe versoepelingen dat het weer bezoekers kan toelaten op de accommodaties. Familie en vrienden kunnen dus weer langs de lijn plaatsnemen mits ze zich houden aan de basisregels. 

Meer versoepelingen

Vanavond zijn er nog meer versoepelingen aangekondigd voor het voetbal. Zo mogen de sportkantines definitief vanaf 1 juli weer open. Dit was eerder aangekondigd en zou doorgaan mits een tweede coronagolf zou uitblijven.
Zo mogen de sportkantines definitief vanaf 1 juli weer open

Datzelfde geldt ook voor de binnensporten zoals zaalvoetbal, die worden vanaf 1 juli ook definitief toegestaan inclusief wedstrijden. Enige tijd geleden was al bepaald dat jeugd weer zonder beperkingen mocht trainen en dat het sanitair bij de verenigingen zoals douches weer gebruikt mag worden. 

Volwaardig voorbereiden

Eric Gudde, directeur betaald voetbal: “Wij zijn erg blij met de laatste versoepelingen, die in lijn liggen met ons Deltaplan. Dat alle selecties zich nu vroegtijdig volwaardig kunnen voorbereiden scheelt straks veel blessureleed gedurende het seizoen. Mooi ook dat we al de eerste stappen kunnen zetten om weer voor publiek te spelen. Hoewel het in sommige stadions lastig is om met beperkt publiek te spelen, is deze tussenstap noodzakelijk. De buitenlandse beelden op tv hebben de afgelopen weken wederom aangetoond dat de fans een cruciale rol spelen bij de beleving van het voetbal.” 

Herstel verenigingsleven


Zo wordt het alsnog een mooie sportzomer, waarbij veel verenigingen openblijven voor hun leden

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “Ik vind het bijzonder prettig dat nu echt iedereen weer kan voetballen. Dankzij de laatste versoepelingen gaat de bal eindelijk weer rollen bij alle doelgroepen en leeftijdscategorieën. Zo wordt het alsnog een mooie sportzomer, waarbij veel verenigingen openblijven voor hun leden. Er is voor de vrijwilligers nog veel werk te verzetten maar daar gaan wij hen volop mee helpen. We hebben het allemaal behoorlijk gemist maar gelukkig kunnen de 1,2 miljoen amateurvoetballers samen met alle vrijwilligers weer toeleven naar de gekoesterde voetbalweekends en het verenigingsleven.”

 

Verjaardagen

Juli

01 Jul Dean Cuijpers
02 Jul Tijn Maessen
07 Jul Pim Koopmans
08 Jul Vivian Bongaerts
09 Jul Arno Smeets
09 Jul Kristian van Pol
10 Jul Fred Hawinkels
16 Jul Ron Nowicki
19 Jul Rob Vrinzen
20 Jul Ralph Sars
20 Jul Bente Kempkens
21 Jul Paul Hilgers
21 Jul Jari Liepertz
21 Jul Ashley Machiels
21 Jul Roger Feller
23 Jul John Gubbels
24 Jul Frank Niessen
27 Jul Joris van Lier
28 Jul Melanie MansMochten wij iemand vergeten
zijn, stuur dan een mail naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Agenda

 

       
       
       
       
       

 

 

 

Twitter @vvSNA